My Country: The New Age

My Country: The New Age
Yayın Tarihi: 4 Ekim 2019 – 7 Aralık 2019
Tür: Dram, Tarih, Romantik, Aksiyon
Bölüm Sayısı: 16

Bilinen Diğer Adları: "My Country, My Nation"

Oyuncular ↸ Jang Hyuk, Yang Se Jong, Woo Do Hwan, Seol Hyun, Kim Young Chul, Ahn Nae Sang, Cho Yi Hyun, Ji Seung Hyun, In Gyo Jin

Konusu ↸ My Country: The New Age, 14. yüzyılın sonlarında, Goryeo Hanedanlığı'nın son zamanları ile Joseon Hanedanlığı'nın ilk zamanları arasında geçen, güce ulaşmaya çalışırken aynı zamanda inançlarını da korumaya çalışan insanların hikâyesi. Yang Se-jong (Dr. Romantic, Temperature of Love, Still 17) tarafından canlandırılan Seo Hwi, adaletsizliğe asla tahammülü olmayan bir savaşçıdır. Woo Do-hwan'ın (Save Me, Mad Dog) hayat verdiği Nam Seon-ho ise Seo Hwi ile arkadaştır ve askeri sınavı geçip sosyal statüsünü yükseltmek için sıkı bir şekilde çalışmaktadır. Ancak ikili, bir yanlış anlama yüzünden karşı karşıya gelir. / Alıntıdır.

Çeviri: juliet 💕

Linkler
↶↷
01.Bölüm: MRDRİVE ↭ 02.Bölüm: MR / DRİVE

03.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 04.Bölüm: MR / DRİVE

05.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 06.Bölüm: MR / DRİVE

07.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 08.Bölüm: MR / DRİVE

09.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 10.Bölüm: MR / DRİVE

11.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 12.Bölüm: MR / DRİVE

13.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 14.Bölüm: MR / DRİVE

15.Bölüm: 
MR / DRİVE ↭ 16.Bölüm Final: MR / DRİVE

3. Bölüm Çeviri Notu: Guan Yu; yaklaşık iki bin yıl önce Çin'de yaşamış bir generaldir. Aynı zamanda Çin tarihinde önemli bir kahraman; Çin dinlerinde bir kutsal figürdür. Guan Yu'nün yaşadığı dönem Çin'in Han hanedanlığı'nın sonu ile Üç Krallık Döneminin başlarına denk gelir. Bu dönem iç çatışmaların, kargaşanın hakim olduğu bir dönemdir.

4. Bölüm Çeviri Notları: Hua Tuo: Yuanhua'nın nezaket adı olan Hua Tuo, Doğu Han hanedanlığının sonlarında yaşayan Çinli bir doktordu. Tarihsel metinler Üç Krallığın Kayıtları ve Daha Sonra Han Kitabı, ameliyat sırasında anestezi kullanan ilk kişi olarak Hua Tuo'yu kaydetti.

Bian Que: Bian Que, efsaneye göre, bilinen en eski Çinli doktordu. Gerçek adı Qin Yueren olduğu söyleniyor, ancak tıbbi yetenekleri o kadar şaşırtıcıydı ki, insanlar ona Sarı İmparatorun zamanından itibaren efsanevi doktor Bian Que ile aynı ismi verdiler.
Qi Eyaletinin bir yerlisi idi.

Han Xin: Chu-Han Çekişmesi sırasında Liu Bang'e hizmet eden ve Han hanedanlığının kuruluşuna büyük katkıda bulunan askeri bir generaldi. Han Xin, Zhang Liang ve Xiao He ile birlikte, "Erken Han hanedanlığının Üç Kahramanından" biri olarak seçildi.

Bai Qi: Gongsun Qi olarak da bilinen Bai Qi, Çin Savaşan Devletler döneminde Qin devletinin bir askeri generaliydi. Mei'de doğan Bai Qi, bir yıldan uzun bir süredir Qin ordusunun komutanı olarak hizmet etti ve bir milyondan fazla ölümün sorumluluğunu üstlendi ve ona Ren Tu takma adı kazandı.

7. Bölüm Çeviri Notu: Spinal Müsküler Atrofi yani bilinen adı ile SMA hastalığı genetik bir hastalık olarak kabul ediliyor. ... SMA açılımıyla Spinal Müsküler Atrofi, hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı ilerleyici kas kaybı ile karakterize nadir bir nöromüsküler hastalıktır.

8. Bölüm Çeviri Notu: Islık çalan ok / çavuş oku: Öldürme amaçlı olmayan çavuş oku çıkardığı sesle askerlere nereye yüklenileceğini göstermek ve düşmanın moralini bozmak amacıyla kullanılır. Okun temreni üzerinde delikler açılmıştır; ve ok fırlatıldığında delikten hızla geçen hava tiz bir ses çıkarır.

Feng Şui: Feng Şui, "rüzgâr" ve "su" anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Feng şui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekânın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır.

14. Bölüm Çeviri Notu: Gangnyeongjeon: Kral'ın Gyeongbokgung Sarayı'nda
ikamet edip istirahat ettiği yer.

Keyifli Seyirler.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

Princess Yumi dedi ki…
16 bölümlük yeni bir macera başlıyor hepimize hayırlı olsun
pive dedi ki…
UPTOBOX belirli bir dakika izledikten sonra premium istiyor altartanif koyarsanız güzel olur ok.ru çok donuyor.
Google Drive linki ekledim alternatif olarak, iyi seyirler...
Adsız dedi ki…
my country 3.bölümünün drive linkine, when the camellia dizisinin 15-16.bölümü yüklenmiş, bilginize.
Değiştirdim linki, iyi seyirler :)
Adsız dedi ki…
melting me softly çevirmeyi düşünüyor musunuz acaba
Princess Yumi dedi ki…
13.bölümü 18:20'den itibaren senkron sorunu var altyazı ve konuşmalar uyuşmuyor
Emeraude dedi ki…
Indirilebilir google drive linkleri için teşekkürler