OLUP, BİTEN, NE VAR, NE YOK




                                                                                                         BY SEOYOUNGMİN

Herkese Merhaba.

Ben, hemen yukarıda gördüğünüz gibi SeoYoungMin.

Yeppudaa'nın eski gediklilerinden idim. Hiç yönetimde yer almadım ya da renkli bir üye olmadım ama habire her şeye maydanoz olur, yardım etmeye çalışır, öğrenirdim. Firari ve Ela ile böyle bir zamanda, onlar da benim gibi renksiz üye iken tanıştık, kaynaştık. Daha sonra beraberce linklerle delirmecelere soyunduk.

Zaten hali hazırda kaynaşmış iken ve konuşuyorken Yeppudaa kapandı.
Nedenini çok soranlarınız oluyor. Bilmiyoruz, çünkü site kurucusu bu 3 kişiden herhangi bir elaman değildi. Yani bizler komutan değil askerler idik, haliyle evet bilmiyoruz.

Önden Not 1: Bu uzun yazıyı okumanız kafanızdaki bazı soru işaretlerini giderebilir. Okuyup bitirmeniz tavsiye edilir.

Önden Not 2: Israrla UPTOBOX dememizin nedeni linkleri sadece orada silinmeden tutabilmemizdir. Lütfen imkanınız olduğu sürece UPTOBOX'dan indirin/izleyin. Teşekkürler.

Bu Blogun açılma hikayesine gelirsek;

Site kapandığında, o zamanlar yöneticiliğe tayin edilmiş firari (kurucu değil, kiralanmış müdür gibi düşünün), Ela (emektar mor linkçimiz) ve SeoYoungMin,

1- Bunca emeğin bir anda yok olup gitmesine çok üzüldüğümüz ve bu emeklerin içinde bizim de emeklerimiz olduğu için,

2- Bir çok kişi eski dizilere ulaşmak istediğini belirtir mesajlar attığı için,

3- Bizim de linklerin yavaş yavaş öldüğünü görüp, bu linklerin bir şekilde canlı tutulması gerektiğini düşündüğümüzden, onları paylaşacak bir yere ihtiyacımz olduğu için,

4- Facebook'dan paylaşım yapmak inanılmaz zor olduğu için

bu blogu açtık.

Bu blogun açılış amacı; linkleri henüz ölmemiş olan yeppudaa'daki eski dizileri paylaşmak ve verilen emeklerin yok olmasını önlemekti. Buna rağmen birçok dizi ve film kaybolmuş bulunmakta. Kısa bir süre sonra yine yeppudaa'dan tanıdığımız bir iki çevirmen arkadaş ben dizi çeviriyorum paylaşır mısınız dediği için, bir kaç güncel dizi de böylece paylaşılmaya başlandı.

Ancak bu bir blog, bir site değil. Yeppudaa'daki gibi bir çevirmen grubu yok. O bir iki arkadaşımız hariç çevirilerini bize direkt gönderen kişi de yok. Biz de, sizin de girip görebileceğiniz gibi turkcealtyazi ve planetdp gibi sitelerden, onlar yüklediğinde alıp videoya gömüyoruz.

Bize bağlı bir çevirmen grubumuz olmadığı için kimseye "Al, şu diziyi çevir" demek gibi bir lüksümüz de yok. Yani siz bir dizi isteğinde bulunduğunuzda burnumuz havalarda gezdiğimizden değil, bizim de zaten elimizden gelen bir şey olmadığından, hiçbir şey yapmıyoruz.
Bir dizinin yeni bölümü ne zaman gelecek, o dizi bitecek mi gibi sorulara bile cevap vermemiz imkansız, çünkü ancak içimize doğarsa cevap verebiliriz.
Rahatça cevap verebileceğimiz tek konu, linklerle ilgili konular.
Bundan sonra da dizi çeviri istekleriniz, bir çevirmen görürse ve canı ister de çevirirse karşılık bulacak, bunun haricinde ise üzülerek belirtiyorum ki; karşılıksız kalmaya devam edecek.

Linkler demişken; yine Yeppudaa zamanından bilenler bilir, onlarca linkçi, admin, co-admin gibi bir sürü kişi vardı o zamanlar. Bunca işi bölüşüyor ve paylaşıyorlardı.
Ancak biz sadece 3 kişiyiz arkadaşlar. Şuan 664 adet paylaşım var bu blogda. 3 kişiden bir ordunun yaptığı işi beklemek çok saçma olur.

Bu linklerin hepsini sağlam tutmak için link sitelerinde premium üyeliklere ihtiyacımız var. (VIP üye olmadığınız sitenin istediği zaman sizin linklerinizi yok etme özgürlüğü vardır. Hatta bir dizinin telif hakkından dolayı hesabınız uyarı alırsa ve siz telif haklı yapımları paylaşmaya devam ederseniz, para ödediğiniz hesabınız bile uçabilir. Hesaplar uçarsa tüm diziler de uçmuş demektir.)

Ancak bizler zengin ailelerden gelmiyoruz, hepimiz kendi halimizde insanlarız. Farklı farklı link istediğiniz sitelerin hepsine premium üyelik almak için ayda 500 lira ödemek zorunda kalırız. Haliyle premium üyelik almıyoruz. Almadığımız için de bir link silindiğinde o siteye aynı şeyi bir daha yüklemiyoruz. Çünkü saçma. Bizim verdiğimiz 2 saat sonucu o şey 1 hafta sonra tekrar silinecekse, bu işi tekrar tekrar yapmak zaman kaybından başka bir şey değildir. Yani Mega ve Okru'ya gıcığımız yok, onlar biraz nazlı siteler.

Bu blog tamamen gönüllü işi olarak açıldı ve bırakın para kazanmayı, linkler sağlam kalsın diye bütçemizin kaldırabileceği kadar cebimizden para da çıkıyor. O video sitelerinde gördüğünüz reklamlar bize ait değil, video sitelerine ait ve parayı da onlar kazanıyor. Biz de mümkün olduğunca az reklamı olan ve herkesin ulaşabileceği sitelere yükleme yapmaya çalışıyoruz, çünkü amacımız zaten size dizileri ulaştırmak.

Özet geçersem;

- Bu bir blog, site değil. Bu yüzden bir siteden beklediğiniz çoğu şeyi bulamayacaksınız.

 Bulabileceğiniz sadece basitçe dizi izleyebileceğiniz birkaç link.

- Blog ile uğraşan 3 kişi mevcut. Firarinin adının olmasının sebebi ise aramızda bu işlerde en

 kıdemli ve en tanınan olduğu için onun adını seçmiş olmamız. Ancak her şeyi, özellikle hakkında

 kötü düşündüğünüz şeyleri direkt firariye addetmeyin, diğer ikimiz de olabiliriz.

- Sadece, kendi yaşamları da olan 3 kişiyiz, çoğu şeye yetişemiyoruz ve evet yavaşız. Adımız hıdır

 elimizden gelen budur.

- Çevirmen grubumuz yok, çeviri isteklerine cevap veremiyoruz. %85-90 ileride

 de veremeyeceğiz. Güncel 1-2 dizi, kaliteli çeviri ile gelirse, biz de sizin gibi mutlu oluyoruz,

 sadece sizlerden farklı olarak bunları bir de videolara gömüyoruz.


- İstediğiniz her linke yükleme yapamıyoruz. Hem imkanımız, hem de zamanımız yok.

Maalesef ısrarla istemeniz de bu zamanı ve imkanları yaratmıyor. Siz yine de elbette

 isteyebilirsiniz ama %100 karşılık bulacak gibi bir söz veremiyoruz.

- Site açmak gibi bir düşüncemiz yok. Buna ne imkanımız, ne de bizi motive edecek bir durum

 var. Lanet olsun bağzı şeyler modundayız.


Benden gelen uzun açıklama silsilesi burada bitmiş bulunmakta.
Teşekkürler.