Monstrous

 Monstrous
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2022
Tür: Fantastik, Gizem, Gerilim
Ülke: Güney Kore
Bölüm Sayısı: 6

Bilinen Diğer Adı: "Ghost, Strange"

Oyuncular
Koo Gyo Hwan, Shin Hyun Bin, Kim Ji Young, Park Ho San

Konu ⤓
Konusu: Jung Ki Hoon, bir arkeolog olarak garip doğaüstü fenomenleri araştırır ancak beklenmedik bir vaka hayatının değişmesine neden olur. Şimdi okült dergisinde Aylık Gizem Hikâyelerini yayınlıyor ve YouTube kanalı Aylık Gizem Hikâyelerini yönetiyor. Eski karısı Lee Soo Jin yüzünden “Gwibul”u (kötü bir ruh tarafından ele geçirilen bir Budist heykeli) araştırmak için Jinyang İlçesine gider. Orada inanılmaz derecede tuhaf ve korkutucu bir kötü ruhla karşı karşıya kalır.

Lee Soo Jin, bir arkeolog olarak harfleri ve sembolleri deşifre ederdi. İşinde mükemmeldi. Ancak tek çocuğu ölür ve Jinyang İlçesine gider. Orada, Lee Soo Jin, onu cevaplar aramaya iten gizemli kötü ruhlarla yaşar.

Bu arada, polis karakolu şefi Han Seok Hee, oğlu Han Do Kyung, vali Kwon Jong Soo ve baş belası Kwak Yong Joo da dahil olmak üzere Jinyang İlçesi halkı inanılmaz derecede tuhaf olaylarla karşı karşıya kalır.
Konu Çevirisi: ely

Çeviri: ely 💕

Linkler ⤓

B01: OK / VK / VD ⥒⥓ B02: OK / VK / VD

B03: OK / VK / VD ⥒⥓ B04: OK / VK / VD

B05: OK / VK / VD ⥒⥓ B06: OK / VK / VD

Çeviri Notları ⤓

3. Bölüm Çeviri Notu;
- Glutamat: Glutamik asidin anyonudur ve sinirbilimde nörotransmitter olarak görev alır; bir sinir hücresinin başka hücrelere sinyal olarak gönderdiği kimyasallardan biridir. Omurgalı sinir sistemi içerisinde geniş farkla en fazla bulunan nörotransmitterdir.

- Reseptör: Biyokimyada reseptör veya almaç, birbiriyle kısmen örtüşen iki anlama karşılık gelir. Birinci anlamıyla reseptör, sinyal transdüksiyonunda yer alan bir proteindir, hücre dışındaki bir sinyali hücre içine taşır.

4. Bölüm Çeviri Notu; 
- Fumigasyon: Bir tür zararlılardan korunma metodudur. Zararlı olduğu düşünülen haşere, böcek ve bakteriler, kapalı bir ortamda gaz halde kimyasal maddeler verilerek boğulur. Fumigasyon tehlikeli bir operasyondur ve genellikle fumigasyonu gerçekleştirecek işletmelerden resmi sertifika gibi yasal gereksinimler istenir.

5. Bölüm Çeviri Notu;
- Mantra: Psikolojik ve enerjik etki sağlayan sanatsal, kalıplaşmış hecelerdir. Ayrıca Tibet Budizmi'nde ruhun gelişimini sağlayan bir araç olarak kabul edilir.

- Saba: Saba halkı, tarihi Saba Krallığı'nda yaşamış halk. Kur'an'da bazı ayetlerde bu halktan "Sebe" halkı olarak bahsedilmektedir. Milattan önce 2500'lere kadar uzanan bir geçmişi vardır.

6. Bölüm Çeviri Notu;
- Halla Dağı: Güney Kore'nin Jeju Adası'nda yer alan bir sönmüş yanardağdır. Dağ 2,744 m yüksekliği ile Güney Kore'nin en yüksek dağıdır. Dağın bulunduğu bölge Halla Dağı Millî Parkı sınırları içerisindedir.


Keyifli Seyirler. / SeoYoungMin & Firari & Ela :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar